Helikopter huren

Een helikopter huren is misschien eenvoudiger dan u denkt: Neem contact met ons op en wij regelen de rest. Wij informeren u over de kosten, de mogelijkheden, waar we voor u kunnen landen etc., en regelen alles wat verder benodigd is. Schroom niet te bellen met uw vragen!

Houd er wel rekening mee dat, gezien regels omtrent safety & security en onze awareness omtrent terrorisme, wij u voorafgaand en/of op de vliegdag zelf om een paspoort of ID-bewijs kunnen vragen. Dit geld ook voor binnenlandse vluchten.

Gelukkig met niet zo heel erg veel. Wij nemen alle organisatie op ons. Als u uw wensen aangeeft zorgen wij voor een realisatie daarvan binnen de mogelijkheden. Neem contact met ons op betreffende de mogelijkheden.

De kosten van het huren van een helikopter of het maken van een helikoptervlucht lopen sterk uiteen. Helikopterrondvluchten op locatie kunnen al plaatsvinden vanaf circa EUR 37,50 per passagier. Het huren van de helikopter voor helikoptervluchten ten behoeve van vervoer, evenementen, foto of inspectiewerk begint rond de EUR 1.000,- ex btw, met plaats voor 4 passagiers en één piloot.

Helisupport komt graag met u in contact! Er zijn zeer leuke en interessante arrangementen voor u als organisator van een (groot of klein) evenement te bedenken die zeer interessant kunnen zijn voor u en ons beiden. Laat ons u informeren! U kunt contact met ons opnemen om dit samen verder uit te werken.

Ja, dat kan zeker. De meeste operaties die wij verzorgen vinden plaats buiten vliegvelden. Neem contact met ons op om te bezien of de door u gekozen locatie veilig te gebruiken is. Een reis door Nederland of ons omringende landen wordt zo zeer effectief.

Helikopter vliegen

Nee. Er is geen formele ondergrens voor helikoptervliegen. Echter een praktische ondergrens in leeftijd van circa 4 jaar wordt door ons wel gehanteerd: Kinderen onder de 10 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene mee te vliegen.

Helikopter vliegen naar uw bestemming is zeker mogelijk en wij regelen het totaalpakket voor u: We halen u per helikopter op nabij uw vertreklocatie op een weiland, sportveld of airport en vliegen u in zeer korte tijd naar uw bestemming. Mocht de helikopter niet in de buurt kunnen landen dan regelen we voor u een taxi of ander vervoer van en naar uw bestemming. Een reis van Amsterdam naar Rotterdam vind in ongeveer 20 minuten plaats. Van Rotterdam naar Zwolle vliegt u in circa 60 minuten.

Ja, dat kan zeker. De meeste operaties die wij verzorgen vinden plaats buiten vliegvelden. Neem contact met ons op om te bezien of de door u gekozen locatie veilig te gebruiken is. Een reis door Nederland of ons omringende landen wordt zo zeer effectief.

Als betalende passagier bent u verzekerd. Elke helikopter heeft een zeer uitgebreide inzittendenverzekering. De regels en dekking hieromtrent zijn nagenoeg gelijk aan die van elk ander commercieel gevlogen luchtvaarttuig in Europa.

Dat is mogelijk.  Helisupport vliegt met helikopters van diverse operators vanaf meerdere locaties. Er is dus een gerede kans dat de machine die u ziet vliegen op dat moment namens Helisupport vliegt. Uiteraard vliegen ook andere civiele partijen met helikopters voor passagiersvervoer, inspectiewerk en in dienst van overheden en vliegt ook defensie, politie en ANWB-trauma helikopter door datzelfde luchtruim.

Ja, het is toegestaan om in alle regio’s en in principe in alle gemeenten te landen buiten vliegvelden. Dat wil niet zeggen dat elke plek geschikt is ten aanzien van veiligheid, overlast etc. Bent u benieuwd of we bij u kunnen landen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden samen te bekijken.

Overig

Nee. Deze vluchten worden uitgevoerd door twee of drie helikopters van Defensie. Wel is Helisupport te zien op grote(re) vergelijkbare vervoersklussen zoals bijvoorbeeld ál het artiesten-,  pers- , en beveiligingsvervoer per helikopter tijdens The Flying Dutch (9 helikopters), diverse artiestenvervoer op Koningsdag en vergelijkbare vliegopdrachten.

Nee, Helisupport heeft géén eigen vlieg- en vervoersvergunning (AOC) en is ook niet voornemens deze zelf aan te vragen. Helisupport werkt juist met specifiek gekozen partners in onze regio (BE, NL, DE, FR, DK) die op diverse geografische locaties gevestigd zijn. Dat bied u en ons een flexibiliteit in materieel en partners die ontegenzeggelijk is(!) tegen marktconforme prijzen.

Helisupport heeft wél haar eigen grondpersoneel, afhandeling, landingsvergunningen voor landen buiten vliegvelden, brandstofvoorziening, (vlucht)voorbereiding en afhandeling. En dat doen we uitgebreider, in meer detail en veelal beter dan nagenoeg al onze collega’s en partners.

Helisupport voert dus volledig haar eigen operatie in voorbereiding, personeel, afstemming, logistiek, afhandeling en uitwerking en kiest daarvoor de machine en thuisbasis die voor uw operatie het meest geschikt is.

De CO2 en NOx uitstoot van een helikopter (ref: Airbus H120 turbine) is per uur ongeveer gelijk aan de uitstoot van drie tot vijf personenwagens. Heel erg zuinig en schoon is dat dus niet. Tegelijkertijd brengt de helikopter haar vijf inzittenden in dat uur wel circa 230 kilometer van huis. Bovendien worden passagiersvluchten nagenoeg altijd met volledig gevulde stoelen gevlogen, dat wil dus zeggen met 5 personen aan boord. Op deze wijze stoot één passagier tijdens een reis per helikopter ongeveer evenveel uit als wanneer deze passagier dezelfde reis zelf alleen in een auto had gemaakt.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op!
 • Neem Contact Met Ons Op

  Kom met ons in contact en samen gaan we opzoek naar hoe de helikopter het beste ingezet kan worden in de operatie. In overleg met u bepalen we de meeste geschikte oplossing voor uw vraag.

 • Opstellen Van De Offerte

  Samen komen wij tot een overeenkomst hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn.

 • Wij Nemen Alles Uit Handen

  Na het krijgen van een akkoord/overeenkomst gaan wij aan de slag met regelen van helikopter, piloot, grondcrew en indien nodig de vereiste vergunningen bij provincies en gemeentes. Afhankelijk van provincies is de beslissingstermijn 4-6 weken.

 • Tijd Om Te Vliegen

  De dag van vliegen zorgen wij dat alles tot in de puntjes geregeld is zodat u onbezorgd de dag kan beleven

Neem contact met ons op!